Gerő Iroda Kft. logo
Minden ami vám...
külföldön és belföldön egyaránt!
— 
Gerő Iroda Kft.
 —
Header waveHeader wave

Export - EUR1 szállítási bizonyítvány kiállítás

Az EUR 1 szállítási bizonyítvány egy nyomtatványboltban kapható formanyomtatvány, amely nálunk is rendelkezésre áll.

Az exportőr megbízása alapján kitöltünk és a kiviteli vámhivatalnál bemutatunk a kiviteli és kereskedelmi okmányok kíséretében.

Cover of Export - EUR1 szállítási bizonyítvány kiállításnull

A NAV igazgatósága hitelesíti és záradékolja az okmányt, a folyamat során az eredeti példánynak kísérnie kell a szállítmányt.

Az EUR 1. szállítási bizonyítvány, vagyis az EU-ban előállított termékek elsőbbségi dokumentuma.

Az elsőbbségre vonatkozó jogosultság a címzett által az áru után fizetendő importvámok kiszámításánál lehet fontos. A bizonyítványokat a szállíttató készíti el a rendszeresített formanyomtatványon, és nyújtja be exportálási célból a vámszervezethez. Az EUR1 szállítási bizonyítvány bármely nyomtatványboltban beszerezhető, melyet minden esetben a NAV igazgatósága hitelesít és záradékol.

Az EUR 1. bizonyítvány az Európai gazdasági Térségen (EEA) belüli szállítmányokra, valamint az alábbi országokban szükséges: Egyiptom, Algéria, Izrael, Jordánia, a korábbi Jugoszlávia térsége (Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Montenegró, Koszovó, Horvátország, Macedónia), Libanon, Marokkó, Palesztina, Szíria, Tunézia, Norvégia, Izland, Liechtenstein, Svájc, Dél-Afrika, Chile, Mexikó, Albánia, Andorra, Afrika, a Karibi-szigetek, a Pacifikum és a leírja, hogyan kell pontosan kitölteni a szükséges pontokat.